keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kreikan velkojen takaisinmaksu vaikeuksissa

Kreikalla on "likviditeettiongelmia" maksaa velkansa ajallaan Euroopan Keskuspankille ja Kansainväliselle valuuttarahastolle, ilmoitti valtiovarainministeri Varoufakis tänään radiohaastattelussa Reutersin mukaan. Hän haluaa julkisilta lainoittajilta saatujen velkojen leikkausta: "Ich spreche über Umschuldungen, die unsere Schuldenlast deutlich senken.

Myöskään meneillään olevia energiayhtiöiden yksityistämisiä ei panna toimeen, vaikka viime perjantai-iltana Kreikka sitoutui niiden jatkamiseen. Onko Saksa liian pehmeä?

Schäuble on kovana: euroakaan ei Kreikalle makseta ennen kuin he ovat toteuttaneet sovitut toimet, mutta silti suosittelee Kreikan apuohjelman pidennyksen hyväksymistä.

Varoufakis sanoi puolestaan: "kaikista kollegoistani euroryhmässä kunnioitan eniten Schäublea; nautin kuunnella, kun hän puhuu, ja olla erimieltä hänen kanssaan". Todellista peliteoreetikon kaunopuheisuutta!

Minne kovanaamamme Antti Rinne on hukkunut? Vai onko hänelle selvinnyt, että Suomi ongelmineen on vain kymmenen vuotta jäljessä Kreikkaa?

Saksan lehdissä arvioidaan jo Kreikan kolmannen pelastusohjelman kokoa: 20 miljardia vähintäin, todennäköisesti 30 - 40 miljardia euroa.

Ei kommentteja: