perjantai 31. tammikuuta 2014

Kuka kaataa hallituksen?

Hallitus kaatuu joka tapauksessa eurovaalien jälkeen, koska mielipidetiedustelujen mukaan hallituskoalitio tulee kärsimään valtaisan tappion. Kun riittävän moni hallitusosapuoli on tahollaan päätynyt tähän tulokseen, hallitus tietenkin kaatuu rationaalisten odotusten mukaisesti jo paljon ennen eurovaaleja.

Oikeastaan eduskuntavaalit voitaisiin pitää samana päivänä eurovaalien kanssa. Lehdet ja nettisivustot ovat tänään sen henkisiä, että on vain ajan kysymys, kun joku potkaisee hallitusjakkarat nurin.

Hintasääntelyn aikana oli tarjolla useita pikkuongelmia, kuten korpun hinnan korotus; riitauttamalla sen hallitus saattoi erota. Nyt hallitus ei oikeastaan päätä mitään konkreettista, vaan päättää uudistusohjelmien toimenpanosuunnitelmista yms.

Jotain tarttis tehrä, tuumitaan varmaan vallan kammareissa.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tuskin kaatuu. Kommarit, Virheät ja Räsänen tietävät, etteivät niille ministeri-Audin ovet aukea 15 vuoteen. Jatkossa Suomea johtaa kolme neljästä pääpuolueesta, joten pikkupuolueet myyvät vaikka pöksynsä, jotta saavat toteuttaa Vanhasen hallituksesta perittyä periaatetta, jonka mukaan kukin ministeri saa vapaasti toteuttaa visioitaan omalla hallinnonalallaan.

Ainoa keino päästä irti tästä dracula-hallituksesta olisi tehdä idiaminit, eli tarjota jokaiselle nykyministerille hyväpalkkainen eläkevirka, johon he voisivat siirtyä joutumatta pelkäämään tulevien vuosien julkista nöyryytystä. Jota tämä lammasmainen kansa ei kylläkään tule edes edellyttämään. Verorahojen käyttäjiä kun on äänestäjistä enemmän kuin verojen maksajia (2,3 miljoonaa joista 640.000 julkisella sektorilla).

Jouko Ylä-Liedenpohja kirjoitti...

Päättelynne, Kumitonttu, johtaa siihen, että hallituksen ei tarvitse päättää mistään siksi, että pääministeripuolue ei vaadi päätöksiä (= se tykkää myös vallan kuorista, ministeri-Audeista ja YLEn automaattisista haastatteluista).